Tuesday, 26 March 2013

Polski zakład mięsny zamknąć po użyciu zepsutego mięsa w ich kiełbasy


Zakłady Mięsne w północnej Polsce został zamknięty po odkryciu przy użyciu zgniłe mięso w swoich produktach.
Zdrowie i bezpieczeństwo inspektorów wstrzymano wszelkie prace dzisiaj, po program telewizyjny narażony podejrzanych praktyk w fabryce, i twierdził, że przeterminowane produkty były używane.
Ujęcia kiełbas zielono zabarwione było transmitowane polskiego kanału TVN24 i anonimowy pracownik powiedział, że "ton starego mięsa" dodaje się do nowych produktów, a nie zniszczone.
Zła praktyka: Produkcja została wstrzymana w zakładzie przetwórstwa mięsnego po ich "narażony" używanie zgniłe produkty w swoich kiełbas
Zła praktyka: Produkcja została wstrzymana w polskim zakładzie przetwórstwa mięsa po ich "narażony" używanie zgniłe produkty w swoich kiełbas
Inny pracownik słychać mówiąc zielone kiełbaski będą oczyszczane, suszone i dodawane do nowych produktów ".
Wiceszef lekarz weterynarii Krzysztof Jażdżewski powiedział dziś, że inspektorzy natychmiast udał się do zakładu i zamknął swoją sekcję przetwórstwa mięsnego.
 
    Szczegółowej kontroli został uruchomiony w zakładzie, który powiedział, został nazwany "Viola". 
    TVN24 powiedział później, że kierownictwo tego zakładu nie zaprzeczył, że nieświeże mięso nigdy nie został dodany do swoich produktów.
    "Nie ma podstaw do zarzutów," TVN24 cytat z listu, który został podpisany przez Krzysztofa Miecinski, zidentyfikowanego jako prezes rady dyrektorów.
    Zagrożenie dla zdrowia: Ujęcia kiełbas zielono zabarwione zostały pokazane z wywiadów z pracownikami, twierdząc factory # czyści, suszy i mięsa ponownie wykorzystuje "stary
    Zagrożenie dla zdrowia: Ujęcia kiełbas zielono zabarwione zostały pokazane obok wywiadów z pracownikami, twierdząc factory # czyści, schnie i stary ponownie wykorzystuje "mięso
    Jażdżewski nie mogła niezwłocznie potwierdza TVN24 zarzuty, ale powiedział, że program pokazał procedur, które naruszają prawo, a które mogłyby być szkodliwe dla konsumentów.
    To pokazało stare mięso przechowywane razem ze świeżego mięsa, co zwykle prowadzi do skażenia bakteryjnego świeżego mięsa i całej strefy składowania.
    Innym problemem usłyszał wymienione w programie, że przetworzone mięso zostało zamrożone, a następnie de-matowe.
    Jażdżewski powiedział, że nie było żadnych sygnałów wcześniej nieprawidłowości w zakładzie, a osobne dochodzenie zostało otwarte to wyjaśnić.
    Eksport roślin na rynki Unii Europejskiej, choć nie jest jasne, czy Polska jest narażony na zgniłych produktów z fabryki.

    No comments:

    Post a Comment